Thuiswerken en bijblijven
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashBelgen opgeroepen meer konijn te eten

Konijn met pruimen, kant-en-klaar. Het is in België een populaire supermarktmaaltijd. Toch is het konijnenfokkers niet genoeg. Ze beginnen een campagne: doe vaker een konijn in je pan. Tot voorspelbare ergernis van dierenactivisten. Konijnen in fokkerijen lijden, zeggen ze.

Algemeen Dagblad - Campagne moet Belgen meer konijn doen eten: dierenorganisaties over de rooie, 31 jan 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Food- en agri-economie
  • #1
  • 1 feb '20
  • 0:13

Konijn wordt in Liguria met witte wijn bereid en in Piemonte met rode: vino nero. Het konijn dat ik bereid komt niet uit grote fokkerijen maar bij mijn buurman vandaan. Een rechtschapen man die goed voor ze zorgt. Dat zie ik. De konijnen zijn alleen voor hem en zo nu en dan ook een voor zijn buurman. Die sla ik echt niet af. Dan maak ik een tarte tatin voor hem en zijn vrouw. Niets voor niets daar bij mij in Italië....

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.