Tja, het is in de USA ook raar geregeld, met Californië als enige in een uitzonderingspositie met wél strenge regels. Ik ben in ieder geval blij dat de EU sinds een paar jaar duidelijke wetten mbt cadmium heeft die voor de hele EU gelden, overigens niet alleen voor chocolade maar alle voeding waar cadmium in kan zitten - dat is een hele lijst. Logisch ook, het komt nu eenmaal in de grond en dan neemt niet alleen een cacaoboom er wat van op maar ook een aardappel. Dat alleen chocolade hier elke keer weer aandacht voor krijgt verbaasd me niet - chocolade scoort - en hey toevallig was het weer halloween - maar ik vind het ergens jammer als europese media niet duidelijk kunnen uitleggen hoe het zit, wat het verschil is in de wetten in de VS en in Europa, en hoe het zit met andere voedingsmiddelen. Helaas wordt dikwijls enkel het CR artikel aangehaald, waar het natuurlijk om de Amerikaanse situatie gaat...
Maargoed, dat is een kleine ergernis, als gezegd ben ik vooral blij met de EU die net wat meer aan de touwtjes trekt mbt voedselveiligheid, en de presentaties die ik bij de invoering bijwoonde gaven me ook wel het idee dat er over de normen zorgvuldig is gedacht, naast een vrij diepgaande maar alsnog duidelijke uitleg over het hoe en waarom.