1
Fotocredits: 'Champagne cocktail', Pexels

FlashBanger champagne

Zwart. Vrouw, Amerikaans. Spreekt geen woord Frans. En dan toch een eigen champagnemerk in de markt zetten. Het lukte de 45-jarige Marvina Robinson, die het zichzelf veel makkelijker had kunnen maken als ze gewoon een bubbel zou hebben gemaakt met Californische druiven. Maar nee, ze wilde 'echte champagne'.

Uiteindelijk vond Robinson een wijnboerin in Epernay die het avontuur aandurfde. In februari 2020 was B. Stuyvesant-champagne een feit. Behalve haar champagne zette ze een eigen-glazenlijn in de markt, opende ze een (zelf verbouwd) überhip proeflokaal, overtuigde ze een Manhattanse chocolatier zijn truffels met haar champagne te vullen en ontwikkelt ze haar eigen B. Stuyvesant champagne-verkoopautomaat. En hoe drinkt ze haar champagne het liefst? In een cocktail natuurlijk: de Brooklyn Banger. B. Stuyvesant grand reserve champagne, Malfy roze gin en granaatappelpitjes.

Het Financieele Dagblad - Een zwarte vrouw, niet-Frans, breekt met de wetten van champagne , 22 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 23 aug '22
  • 12:10

Je kunt haar ambitie en doorzettingsvermogen niet ontzeggen. En een zeer dikke portefeuille, ongetwijfeld. Maar waarom moeten die goede eigenschappen en al dat geld nou worden verkwist aan zo'n arrogant, decadent and streberisch product?

En ik had al zo'n hekel aan champagne.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.