Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashBacterie maakt yoghurt zoeter

Het is net als bij ketchupfabrikanten. Ze zoeken naar zoetere tomaten zodat ze minder suiker moeten toevoegen. De suiker zit al in de tomaten zelf. Nu is er voor zuivelproducenten een bacteriecultuur ontwikkeld die yoghurt minder zuur maakt zodat er geen suiker bij hoeft. Dus gezonder? Niet echt. De bacterie maakt glucose uit lactose en glucose is een mooiere naam voor suiker.

EVMI - Nieuwe bacteriecultuur voor zoetere yoghurt, 14 mei 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Eric-Jan Hoogendijk
  • #2
  • 16 mei '19
  • 7:30

En als je jouw yoghurt zuur wilt of als diabeet met zoetstof wilt zoeten? Pech gehad zeker! Wat een onzin verzinnen die voedselproducenten toch telkens weer.

Toen er een ban op kindermarketing voor zoetigheid kwam, wat zag je toen?

Babybel reclame: Gezond voor uw kind. … Jaja minimaal 25% vet!

Astrid Spijkers
  • #1
  • 15 mei '19
  • 7:58

VET in de melk maakt yoghurt zoeter. Ik koop altijd de yoghurt met minstens 10% vet bij de Turkse winkel, die is gewoon lekker om zo puur te eten, helemaal niet zuur en hoe vetter hoe gezonder en vullender.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.