Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Avocado', coyot

FlashAvocadohand

Het schijnt dat millennials zoveel avocadotoast eten dat ze geen huis kunnen betalen. Komt dat door de prijs van avocado’s of door verzuim omdat ze in hun hand steken of hun vingers kwijtraken bij het ontpitten? In de VS vallen jaarlijks zo’n 8.000 avocado-gerelateerde gewonden. Ook in Nederland kunnen we er wat van. Daarom komt de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie met een instructievideo voor veilig ontpitten. Met als instructeur een millennial die al z’n vingers nog lijkt te hebben. Zou hij wel een koophuis kunnen betalen?

RTLnieuws - Ontpitten avocado gevaarlijk, artsen vertellen hoe het wél moet, 9 dec 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 10 dec '20
  • 12:31

#1, Onze peren: weinig voedingswaarde, zelfs geen vet.
Vorig jaar lagen er regelmatig avocado's uit Spanje in de winkel, dit jaar (nog?) niet.
Overigens zijn er steeds meer avocado rassen die enige vorst (tot -9 °C) kunnen verdragen. Wat let ons om ze net zoals de andere exoten (tomaat, paprika, zoete aardappel, thee) bij ons in de koude kas te gaan telen?

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #1
  • 10 dec '20
  • 8:47

Beter nog het niet eten van die vrucht.
Komt vaak van ver en kost een hoop aan H2O en CO2!
Wat is er mis met een Hollandse appel of peer?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.