1
Fotocredits: 'Prinses Beatrix tijdens de opening van Het Nationaal Schoolontbijt 2016', Foodlog media

FlashArmoedebestrijding via Nationaal Schoolontbijt

Het is weer de week van het gezamenlijke ontbijt op scholen. Het moet kinderen leren wat een gezond ontbijt is. Vanwege de groeiende armoede in Nederland wil het Nationaal Schoolontbijt kinderen die dat nodig hebben, structureel helpen. Want zonder ontbijt kun je je niet goed concentreren en leren. Op het platform van de organisatie kunnen basisscholen zich straks aanmelden voor ontbijtpakketten. Die kunnen scholen dan op een verantwoorde manier naar eigen inzicht uitdelen aan de volwassenen van de toekomst.

Bedrijven uit de levensmiddelenindustrie leveren de ontbijtproducten. Daar is altijd kritiek op geweest. De organisatie hoopt niettemin dat bedrijven en de overheid bijspringen om in verpakkingen en de logistiek te voorzien.

Dit initiatief staat weer los van de aankondiging van de overheid om 500 basisscholen met een groot aandeel kwetsbare leerlingen van een gratis schoolontbijt te voorzien.

Nu.nl - Nationaal Schoolontbijt wil basisschoolkinderen het hele jaar ontbijt geven | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl, 8 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Gert van der Hoek
  • #1
  • 9 nov '22
  • 12:45

Dat schoolontbijt is niks anders dan kindermarketing toch?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.