FlashAnnie vertrouwt het niet meer

Rare tijden in boerenland. LTO kwijnt weg. Nieuwe boerengroepen - Farmers Defence Force en Agractie - zetten de toon. Namens wie die spreken, is onduidelijk. Laatst liet het CDA in Brabant de boeren vallen. Later kwamen ze er weer op terug - hmmm. En nu is er Annie uit Overijssel. Ze zit in het Europarlement namens het CDA. Zij vertrouwt haar CDA niet meer. Op wie kun je nog stemmen als boer? Op Annie natuurlijk!

Annie Schreijer-Pierik: 'Ik vertrouw de Commissie-Remkes niet' | Akkerwijzer.nl - Nieuws en kennis voor de akkerbouwers, 5 nov 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #1
  • 6 nov '19
  • 9:37

Annie is van de generatie die ca. het jaar 2000 a 2005, die toen in het parlement zat. Net zoals Gert-Jan Oplaat, kippenboer, die voor de VVD in de kamer zat. Beide zijn de desastreuze remmende krachten gebleken. Oplaat koketteerde nog even met Wilders toen deze nog net in de VVD zat met een ultra-rechts 10-puntenplan. Hij wil dat het kabinet valt over 100 km/u. Wat Annie soms (vaak?) doet en vindt, heeft in mijn ogen weinig/niks met goed rentmeesterschap over de schepping te maken. Ze wil bomen rooien langs een N-weg. Als intensief veehoudster heeft ze niks met planten en bomen, terwijl de mens geeneens kan leven zonder die groene dingen. Ze heeft alleen oog voor de stemmen van morgen, de te korte termijnpolitiek.
Deze lieden en dit soort lieden zijn mede de oorzaak van dat LTO nu nat gaat en Annie ineens een vlucht naar voren wil maken door te koketteren met een andere partij. De lijn Veerman en Wijffels werd omstreeks die tijd vakkundig door beide, in mijn ogen, gesaboteerd met hulp van een bepaald LTO en ZLTO smaldeel met bepaalde machtsbelangen.

Ik denk ongeveer dat het zo zit.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.