Wij gebruiken zelf zeker 6 kg per jaar (3 kg pp) en geven ongeveer hetzelfde gewicht kado aan bevriende Nederlanders.
Nog nooit werden er zo veel échte Parmezaanse kazen geproduceerd als in 2019: 3.750.000 stuks van gemiddeld 40 kilo per kaas. Drie jaar geleden waren het er 'maar' 3.470.000. Waar blijven al die kazen? Bijna 60% komt Italië niet uit. Dat betekent dat ieder van de 60 miljoen Italianen, van jong tot oud, vorig jaar gemiddeld anderhalve kilo Parmigiano-Reggiano opgegeten heeft.
ESM - Parmigiano Reggiano Sees Record Year In 2019 | ESM Magazine, 13 mei 2020Wij gebruiken zelf zeker 6 kg per jaar (3 kg pp) en geven ongeveer hetzelfde gewicht kado aan bevriende Nederlanders.
Ter relativering: 1,5 kg per jaar is teruggerekend iets meer dan 4 gram per dag. Het gewicht van één suikerklontje. Heerlijk op de pasta en in de pesto. Blijft er echt niet meer dan 60% in Italië?
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.