27
Fotocredits: 'Mondkapje', wikimedia

FlashAmsterdammers doen het zonder

Naar de Albert Heijn met een mondkapje? Nee hoor, niet in Amsterdam. Amsterdammers luisteren niet meer naar Rutte en niet naar de Amsterdamse burgemeester Halsema. Zoals een door het mediageweld wijs geworden volksviroloog met flinke COPD-klachten - een zogenaamde onderliggende ziekte met verhoogde sterftekansen - in het Parool opmerkt: '“Denken ze nu echt dat je zo een pandemie kan bestrijden?” Onderwijl staan we er samen met België en Frankrijk gekleurd op in de EU, vooral in Amsterdam.

Parool - Niemand draagt een mondkapje in de Appie, 30 sep 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #27
  • 9 okt '20
  • 18:59

Ria: ik heb de berichten zelf niet gezien, maar wat ik wel inmiddels al vernomen heb is dat er nu waarschijnlijk 4 totaal al zijn, heb er geen verificatie van, meer van horen zeggen, dus ik neem het wel met een korrel zout, maar ik ben niet zo 1zijdig dat ik het meteen 100% wel of niet geloof, ik laat dat in het midden, dat soort berichten zijn sowieso nooit prettig.
Ik heb wel een stuk van die video gezien en daar zei die arts in dat er op dat moment autopsie op iig 1 van de kinderen gedaan werd. Wat daar verder uitgekomen is heb ik nog niet vernomen.

Kwalijke is wel dat als je iemand, wie dan ook, een test ziet doen met zo'n ding voor en een CO2 meter hoe snel dat achter dat ding oploopt, zelfs nog harder bij een doodsimpele stoffen bandana en CO2 wat oploopt wat je dus ook weer inademt kan nooit goed zijn, vooral niet voor mensen met hart- en/of luchtwegproblemen en andere aandoeningen waar ze problemen mee krijgen als ze lucht moeten inademen door zo'n ding heen, omdat dat meer inspanning kost. Vandaag ook een paar mensen geinterviewd zien worden door, ja daar is ie weer, Del Bigtree, van de OSHA in de US die ook vertellen dat het niet altijd verantwoord en veilig is om maskers te dragen en dat het zeker voor mensen met onderliggende klachten minder goed zou zijn tot zelfs gevaarlijk als ze die te lang op hebben.

Waar het mij voornamelijk om gaat is dat als iemand door gezondheidsredenen zo'n ding juist niet op kan hebben, dat daar niks geforceerd moet en mag worden. Maar dat een buitenstaander die daar helemaal niks van af weet ook nooit tegen je mag gaan schelden of wat dan ook omdat je er geen draagt als zij je achtergrond niet weten. En gezonde mensen, zolang je geen symptomen hebt moet het ten alle tijde je eigen keus blijven.

niet meer aanwezig
  • #26
  • 9 okt '20
  • 18:33

Astrid #5 :
Uit Nu.nl 9-10-20:
“NUcheckt beoordeelt berichten op hun betrouwbaarheid. Dit keer kijken we naar de volgende bewering: "Twee Duitse kinderen overleden door het dragen van een mondkapje." Hier is geen bewijs voor. Bovendien is er geen medische reden om aan te nemen dat dit mogelijk is.
NUcheckt kreeg via de mail een artikel van de website NineForNews getipt, waarin wordt beweerd dat twee Duitse kinderen zijn overleden door het dragen van een mondkapje. Dit stuk is op Facebook ruim 3.800 keer gedeeld.
Het stuk is gebaseerd op een video van de Duitse arts Bodo Schiffmann. De video zelf werd al zeker 80.000 keer bekeken.

Er is alleen helemaal geen bewijs dat er twee Duitse kinderen zijn overleden aan het dragen van een mondkapje. Bovendien is er medisch helemaal geen reden om aan te nemen dat dit überhaupt mogelijk is.
Waar komt het vandaan?
Op maandag 7 september zakte een dertienjarig meisje plotseling in elkaar in een schoolbus, die in de buurt van Wörth am Rhein reed. Het meisje droeg tijdens de busrit een mondkapje en overleed dezelfde dag nog in het ziekenhuis.
Als een lokaal medium een dag later voor het eerst over het ongeval bericht, ontstaan er op Facebook en Twitter al snel geruchten dat het meisje is overleden aan zuurstoftekort doordat zij een mondkapje droeg. Het bericht werd onder anderen door de Duitse AfD-politica Birgit Malsack-Winkemann gedeeld. De Alternative für Deutschland is een rechts-populistische partij die het in het Duitse coronadebat vaak niet eens is met de getroffen maatregelen.
Tot op de dag van vandaag is er alleen geen enkele aanwijzing dat het meisje is overleden aan de gevolgen van het dragen van een mondkapje. Zowel de eerste als de tweede autopsie gaf geen doodsoorzaak aan. Daarom worden er nu verdere onderzoeken gedaan om de precieze doodsoorzaak te achterhalen.”

Zie rest artikel verder op nu.nl:
https://www.nu.nl/nucheckt/6082824/nucheckt-bericht-over-sterven-kinderen-na-dragen-mondkapje-ongefundeerd.html

Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
  • #25
  • 4 okt '20
  • 18:55

Interessant: terwijl op de sociale media er tegen gefulmineerd werd (belachelijk dat de horeca dicht moet, kijk naar Zweden) hebben de regulaire media hun werk gedaan.

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
  • #24
  • 4 okt '20
  • 18:06

#22 "maar laten we nu niet vinden dat de horeca de primaire sector is van ons land is."

Als men denkt dat het sluiten van horeca het grootste pijnpunt is, dan hebben de reguliere media hun desinfo (sorry hoor) goed gedaan.

Astrid Spijkers
  • #23
  • 4 okt '20
  • 15:40

Sytske, gelukkig moet niemand nu nog niks nee, maar dat kan zomaar gebeuren als de spoedwet een feit is. Daarna kan er van alles ingevoerd worden waardoor we wel van alles moeten wat we niet willen en draai het dan maar eens terug.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.