Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'Vlees', Pikrepo

FlashAmerikaan laat duur vlees staan

De beste manier om vlees te minderen, is het duurder te maken. Dat geluid is al jaren te horen. Dat het werkt, is te zien aan de markt in de VS. Rundvlees heeft een prijsniveau bereikt dat consument laat besluiten het niet meer te kopen. Gaan ze dan maar het goedkopere varkensvlees eten? Nee. Ook dat vinden ze inmiddels te duur.

Het leidt tot een tijdelijke situatie in de markt: grote voorraden in de koelhuizen en hoge prijzen in de markt. Dat duurt niet heel lang. De productie zal dalen en de prijzen zullen hoog blijven. En dan zal er veel minder te koop zijn omdat de productiecapaciteit wordt ingekrompen.

Wel belangrijk om op te merken: dit is geen effect van groen beleid, maar van de economie die het gevolg is van de oorlog om Oekraïne en Covid. Die twee veroorzaken tekorten en stokkende logistiek. Schaarste zorgt vanzelf voor de realisatie van groene idealen.

Foodbusiness - Amerikaan laat duur vlees links liggen - Marktflits Vlees, 30 apr 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.