Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Yellow school bus', Piotrus, via Wikimedia

FlashAmerika piekert over elektrische schoolbussen

Grote gele bussen rijden in de Verenigde Staten schoolkinderen heen en weer. Oude bussen. Ze zijn aan vervanging toe. En hoewel er volgens het hoogste gezag in Amerika niets met het klimaat mis is, wordt hier en daar overwogen om nieuwe bussen van batterijen en elektromotor te voorzien. Volgens de New York Times is het tobben. Elektrische bussen zijn duur. Maar kom eens even kijken, wij hebben er al heel wat rijden. Meer zijn op komst.

New York Times - Making Yellow School Buses a Little More Green, 23 jan 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Peter de Kuijer
Peter de Kuijer Humane gezondheid
  • #1
  • 25 jan '20
  • 0:06

Een prachtig nieuw en nuttig begrip om iets (ouds) in kaart te brengen, leuk werk voor onderzoekers, maar dan? Is er in Nederland wel eens meer dan een tijdelijk experiment met veel tam tam van start gegaan dat ook een vervolg, resp. implementatie heeft gekregen? Alles sterft een stille dood en vervolgens vinden we weer een nieuw veelbelovend begrip uit, maar er zijn intussen meer begrippen dan toepassingen. Wie o wie doet er wat? Weldoeners??? De gemeenten doen in elk geval het tegenovergestelde. (Ik houd hoop).

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.