3
Fotocredits: 'Het Torentje, Den Haag', Pixabay, Ellen26

Flash‘Ambitieuze en niet-vrijblijvende afspraken’ over gezondere voeding

Die moeten er komen. Dat vinden alle middenpartijen van Nederland. Voor hen werkte informateur Mariëtte Hamer aan de basis voor een regeerakkoord. Het gaat om het volgende setje partijen: VVD, D66, CDA, CU, GroenLinks en PvdA. Maar die komen er niet uit. De Volkskrant legt uit waarom er geen meerderheidskabinet kon komen: alle genoemde partijen zijn bijna hetzelfde maar ze zijn doodsbang voor de kiezer. Die straft hen door te stemmen voor meer BBB, FvD, PVV, SP, Volt en splinterpartijen zodra ze laten merken dat ze het te veel eens zijn. Daarom komt er waarschijnlijk een minderheidskabinet en moeten ze het in de Kamer in plaats van via een Regeerakkoord eens worden over die maatregelen. En daar zitten ze natuurlijk straks weer met hetzelfde probleem: hoe doe je net alsof je het niet met elkaar eens bent en fix je toch wat je wilt?

de Volkskrant - Alles ging goed. Toen kwam Wopke Hoekstra terug van vakantie - De kamer van Klok - de Volkskrant podcasts, 3 sep 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #3
  • 6 sep '21
  • 17:40

Aanvulling: ik begin te vermoeden dat ze eigenlijk bedoelde: de meest gezonde generatie ter wereld. Wereldkampioen gezond, dus. Maar dat staat er niet....

Misschien zou een verbetering van het onderwijs in het schoolvak Nederlandse taal wel een nog ambitieuzere afspraak zijn.

Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #2
  • 6 sep '21
  • 9:18

"Wereldwijd de meest gezonde generatie in 2040". Hoezo ambitieus? Toe maar jongens, Nederland voedt niet alleen de wereld, maar doktert hem ook nog eens.... Wat een branie.

Arnold van Woerkom
Arnold van Woerkom Land- en tuinbouw
  • #1
  • 4 sep '21
  • 13:03

Andere kost en nu eens letterlijk en figuurlijk.

Ambitieuze en niet-vrijblijvende afspraken over gezonde voeding.

Ik mis in deze insteek de integraliteit om te komen tot gezond voedsel immers gezond voedsel komt van een gezonde bodem. Alleen een bodem in zijn ecologische balans kan gezond voedsel voortbrengen en niets en niemand kan daar aan tippen of dat evenaren. En daarnaast is het monitoren van de groei belangrijk. Een evenwichtig groeiverloop, in zijn natuurlijke balans, van plant en dier bepalen de kwaliteit van het voedsel.

Natuurlijk zijn er meer factoren, dan voedsel, die bepalen hoe gezond we leven, maar de titel doelt op gezondere voeding.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.