Landbouw zonder chemie
Policy debate
Digital Food Conference
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashAlweer: ‘plofkruiden’ bij de supermarkt

Supermarkten verkopen zakjes verse kruiden. Maar ook hele plantjes. Jammer genoeg gaan ze vrij snel dood. Daar hoef je je niet schuldig over te voelen, legt op nu.nl een teler uit die niet aan supermarkten levert. Het zouden 'plofkruiden' zijn. Gekweekt in de kas om zo snel mogelijk bij de consument te komen en daarom slap en binnen een paar weken dood. Waar? Welnee, lees dit maar.

Nu.nl - Kruidenplantjes uit de supermarkt gaan snel dood, dat ligt niet aan jou | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl, 23 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer Land- en tuinbouw
  • #2
  • 23 mrt '19
  • 23:09

Bij mij waren de slakken sneller.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument
  • #1
  • 23 mrt '19
  • 22:45

Die zogenaamde plofbasilicum van de Lidl heeft het de afgelopen zomer in de tuin goed gedaan, ieder overgebleven sprietje werd een struikje van ca. 50 cm hoog, 30cm breed. De term 'plof' is niet helemaal juist, ze zijn expres veel te dicht op elkaar gezaaid om snel als bosje kruiden in de handel te brengen. Opkweken tot een struikje vergt veel meer tijd en komt dan pas veel later in de handel tegen een hogere prijs. Vanwege de slappe lange stengels nam het afharden een aantal weken in beslag, waarna toch nog enige verbranding van de blaadjes plaatsvond. Achteraf nog wel een tijdwinst t.o.v. zelf zaaien. Let op, na aankoop direct flink uitdunnen of verspenen, en voorlopig niet in de zon. Wacht met uitplanten in mei tot de stengel houtachtig begint te worden en er een droge periode verwacht wordt.

Kwam in juni in Frankrijk alwaar diverse soorten basilicum struiken op de markt werden aangeboden. Het waren over het algemeen soorten met langwerpige blaadjes die dikker zijn en minder gevoelig voor verbranding. Mogelijk ook beter bestand tegen slecht weer.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.