0
Fotocredits: 'FreshDirect', Wikimedia

FlashAlbert Heijn ‘Retailer of the Century’ in VS

Het Nederlands-Belgische supermarktconcern Ahold Delhaize is in de Verenigde Staten uitgeroepen tot Retailer of the Century. Dat is een prestatie, ook al zijn er nog 10 awards uitgereikt door het Amerikaanse vakblad Progressive Grocer, dat zijn eeuwfeest viert.

Onder de overige prijswinnaars zijn onder meer Albertsons en Kroger (die gaan fuseren), Walmart (de grootste retailer ter wereld), Publix, Whole Foods Market, Amazon, Target, Costco en Aldi Nord-dochter Trader Joe's.

Ahold Delhaize krijgt de prijs voor zijn omnichannelstrategie. Die brengt Ahold Delhaize in de VS in de praktijk met de merken Peapod en FreshDirect (online bestellen en thuisbezorgen), maar ook met 1.400 afhaalpunten bij supermarkten en een netwerk van e-commercehubs. Ahold Delhaize heeft in de VS 7.452 winkels en meer dan 400.000 medewerkers in dienst. In Nederland biedt Albert Heijn werk aan circa 100.000 mensen (bijna 32.000 voltijdsbanen) en is daarmee de grootste particuliere werkgever van ons land. In de VS is het vier keer zo groot in termen van personeel.

Distrifood - Ahold Delhaize krijgt award als Retailer of the Century, 19 okt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.