Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashAlaska ontdooit vroeg dit jaar

Let op, hier komt een lang woord. Het aantal klimaatopwarmingsgerelateerde records is nauwelijks nog bij te houden. We hadden in Nederland al een paar warmste dagen ooit, voor de tijd van het jaar. We kijken er dus nauwelijks meer van op. Het dooit in Alaska. In de grote rivieren stroomt het water al weer. Nee, niet vroeger in het jaar dan ooit, maar wel het vroegst sinds Alaskanen het meten. Ze kunnen er namelijk op wedden.

De Morgen - Rivieren Alaska in ruim honderd jaar nog nooit zo vroeg ontdooid, 15 apr 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jopie Duijnhouwer
  • #1
  • 16 apr '19
  • 6:49

Het is ook een stevig record, zie hier het plaatje van de NASA. In grote delen van de staat is de maand maart meer dan 10 graden warmer dan het gemiddelde over de periode 2002-2012.

Die sterk afwijkende temperaturen in de arctische zone beperken zich overigens niet tot maart 2019 in Alaska. Op Spitsbergen ligt de "smoothed average" temperatuur al 24 maanden aan één stuk boven het langjarig gemiddelde.

Het wachten is op de verhandeling van Marcel Crok waarom deze cijfers niet deugen of niets te betekenen hebben.

ps Ondertussen is er een sneeuwstorm in Zuid Dakota.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.