2
Fotocredits: 'Airfryer', Philips

FlashAirfryer is (on)gezonder

Een Airfryer frituurt met weinig olie en vooral met hete lucht. Daarom zijn de frites die je daaruit eet gezonder. Is dat echt zo? - dat vroeg het Algemeen Dagblad een paar experts. Die gaven natuurlijk het voorspelbare antwoord: niet als je meer van iets minder ongezonds dat natuurlijk wel ongezond blijft gaat eten. En ook niet als de Airfryer-frietjes met een beetje suiker aan de buitenkant - zoals fabrikanten - lekker bruin probeert te luchtfrituren.

Wist je overigens dat je bij gewoon frituren - anders dan gezondheidsexperts je vertellen - maar beter in vast in plaats van zogenaamd gezond vloeibaar vet kunt gebruiken?

AD - Airfryer echt veel gezonder dan frituur? Dit zeggen de experts, 8 mei 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Kees verhagen
Kees verhagen Land- en tuinbouw
  • #2
  • 14 mei '21
  • 10:15

Joep je kijkt weer met oogkleppen op zoals zo veel mensen doen .Inderdaad je zal 10 m2 grond nodig hebben voor 1 liter zonnebloemolie maar daar staat tegen over dat je nog goede veevoer aan over houd . Zoals met meer plantaardige olieen omdat het vee niets kan met de hele zaden

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 12 mei '21
  • 22:49

Frituren milieuonvriendelijk?
Na een aantal keren wordt het frituurvet of olie weggegooid of belandt in een verzamelbak om in een warmte-krachtcentrale te eindigen. Voor 1 liter zonnebloemolie is een seizoen lang 10m2 grond nodig. Van die zelfde 10m2 hadden ook 50kg aardappelen geoogst kunnen worden.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.