9
Fotocredits: Airco's tegen een Chinees flatgebouw, Max Pixel

FlashAirco uit

Het wordt warmer en dus koop je gewoon een airco. Had je gedacht. Als iedereen dat doet, kosten die dingen zoveel stroom dat alles plat komt te liggen. In Californië schakelt daarom het stroombedrijf jouw airco - en meteen ook je koelkast, PC en verlichting - gewoon even uit als jij en de buren het te gek maken. Tip: koop een stille ventilator en raad die ook de buren aan.

De Telegraaf - Californië massaal aan de airco: stroom tijdelijk afgesloten, 16 aug 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
  • #9
  • 17 aug '20
  • 20:32

Als oorzaak van de blackout wordt geweten aan een storing bij een centrale en het gebrek aan wind-energie. Mensen voorspelden al dat de groen ambities van Californië zou leiden tot een energiecrissis, maar de energievraag zou in de toekomst afnemen omdat steeds meer mensen Californië weg vluchten.
Dit zou voor ons een waarschuwing moeten zijn dat we onze energievoorziening niet van de zon en de wind af moeten laten afhangen. Maar onze overheid gaat door met de ingeslagen weg totdat er leveringsproblemen komen, want kijk maar hoelang we hier tegen beter weten in met biomassa doorgingen.

Bert van Ruitenbeek
Bert van Ruitenbeek Adviseur duurzame landbouw en voeding
  • #8
  • 19 aug '20
  • 11:41

Jordi, altijd kritiek maar nooit een echte oplossing. Doorgaan met de fossiele brandstoffen en ons zelf letterlijk op de brandstapel plaatsen als mensheid? Zon en wind zijn nodig en verder vooral echt bewustzijn om zuinig te zijn met energie. Fatsoenlijke huizen bouwen waar je water op kan vangen, koelte kan vinden, overal groen in de steden.....er is werk aan de winkel en ook aan hernieuwbare energiebronnen kleven nadelen....maar olie verstoken moet zo snel mogelijk worden beperkt en beëindigd....het is feitelijk moord op toekomstige generaties.

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
  • #7
  • 19 aug '20
  • 12:55

#2 "Jordi, altijd kritiek maar nooit een echte oplossing. "
Eh, Bert van Ruitenbeek, pardon?

Andere soort huizen bouwen prima. Alhoewel daar nog het nodige aan geëxperimenteerd moet worden. Huizen bijvoorbeeld zodanig isoleren dat alle gif zich binnen ophoopt was een beetje onhandig. Gelukkig hebben veel huiseigenaren zich daar terughoudend opgesteld.
Aan de bouw van nieuwsoortige huizen wordt weinig prioriteit gesteld. Misschien financieel niet aantrekkelijk genoeg?

Wondmolens, oeps freudiaanse verspreking(?) en zonnepanelen, ook nog lang niet (voldoende) uitontwikkeld krijgen wel giga veel aandacht.
Tot nu toe is gas (olie verstoken is te kort door de bocht) de beste tussenoplossing. Pal over de grens krijgt men nota bene een extra bonus als men naar gas overstapt.

Er gaan hoe langer meer stemmen op voor kernenergie (uranium, thorium). Veiligere betaalbare versies, maar dat duurt verwacht ik nog wel een paar decennia.

Zie ook mijn commentaar elders: Survival of the most gullible, gaat 'm denk ik niet worden.

'Groen' heeft net zoals 'duurzaam' voor mij zo langzamerhand een vieze bijsmaak gekregen.

Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
  • #6
  • 19 aug '20
  • 23:35

Bert van Ruitenbeek #2 '' Jordi, altijd kritiek maar nooit een echte oplossing. Doorgaan met de fossiele brandstoffen en ons zelf letterlijk op de brandstapel plaatsen als mensheid?''

Ik geloof niet dat de mens schuldig is aan klimaatverandering. Naar mijn mening biedt kern-energie en de nieuwe vormen van kern-energie veel potentie voor de toekomstige elektriciteitsvoorziening en synthetische brandstoffen gewonnen uit CO2 als alternatief voor olie en de troep die we biobrandstoffen noemen. Naast brandstoffen kun je nog meer leuke van CO2 maken zoals plastic.
Zorg er voor dat CO2 een grondstof wordt van bruikbare producten wat de industrie en energiebedrijven stimuleert om hun CO2 af te vangen en te verkopen als grondstof in plaats van het in de lucht weg laten vliegen.

Bert van Ruitenbeek
Bert van Ruitenbeek Adviseur duurzame landbouw en voeding
  • #5
  • 20 aug '20
  • 17:08

Jordi, ik gun je duimpjes, maar als dit op foodlog nu een gremium is geworden waar de wetenschap totaal aan de laars wordt gelapt en we de rol van de mens bij klimaatverandering domweg ontkennen dan zie ik dat niet meer als een serieuze uitwisseling van informatie en ideeën. Ik word er treurig van. De vertragingstactieken van de ontkenners hebben ons al op heel gevaarlijke kantelpunten gebracht. Je neemt er een zware verantwoordelijkheid mee op je schouders richting onze toekomst, zover we die nog hebben.....

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.