Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
9
Fotocredits: Airco's tegen een Chinees flatgebouw, Max Pixel

FlashAirco uit

Het wordt warmer en dus koop je gewoon een airco. Had je gedacht. Als iedereen dat doet, kosten die dingen zoveel stroom dat alles plat komt te liggen. In Californië schakelt daarom het stroombedrijf jouw airco - en meteen ook je koelkast, PC en verlichting - gewoon even uit als jij en de buren het te gek maken. Tip: koop een stille ventilator en raad die ook de buren aan.

De Telegraaf - Californië massaal aan de airco: stroom tijdelijk afgesloten, 16 aug 2020
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
 • #9
 • 22 aug '20
 • 12:40

Hier een clip van oeps, David Icke. De kern van het verhaal volgens mij: De perceptie van klimaat wordt misbruikt tegen de mensheid en ouderen moeten versneld het veld ruimen, ze blokkeren het functioneren van een toekomstige wereldwijde trans illusionaire mega computer, waar een beperkte groep mensen aan de knoppen draait. Met een beetje pech/geluk denk ik dan, gaan bijvoorbeeld de knoppen stuk en is de horror/... compleet.

De kennis, kunde en wijsheid van ouderen zijn een bedreiging voor de nieuw te scheppen wereld van tja, een stel van de werkelijkheid losgezongen veel te rijke en machtige mentaal gehandicapte gekken???
De mensheid moet opgaan in een door hen gecreëerde 'hive-mind'.

Icke weet veel stof tot nadenken in zo'n 8 minuten te stoppen in gelukkig een normaal spreektempo.

Volgens mij is de mensheid onderdeel van een natuurlijke 'hive', iedereen op de een of ander manier met elkaar in contact staand een soort van eenheid vormend en toch ook een individu zijnde. Oneindig complexer, robuuster dan het armzalige geknutsel van zich god wanende gekken.
Het lijkt wel alsof nu tegenstellingen tussen groepen bewust gecreëerd worden en verscherpt.

'Ordo ab chao' door Icke vertaald in 'problem reaction solution'

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
 • #8
 • 22 aug '20
 • 8:05

#5, Bert, "De vertragingstactieken van de ontkenners hebben ons al op heel gevaarlijke kantelpunten gebracht. Je neemt er een zware verantwoordelijkheid mee op je schouders richting onze toekomst, zover we die nog hebben....."
Te zwaar aangezet. Ook anderen, misschien wijzelf, doen eraan mee. Zojuist weer flink wat CO2 weg gepuft, toen ik door desolaat Frankrijk reed (bomensterfte door de hittegolven boven midden-Frankrijk)
In : De Groene een aardig artikel over airco's: "Luscuere zucht. ‘Laten we het niet overdrijven. Als het ernaartoe gaat dat het een maand lang ’s avonds dertig graden is, dan ga ik er misschien anders over denken, maar op dit moment vind ik het eigenlijk belachelijk dat je in Nederlandse woningen elektrische koelinstallaties aanbrengt.’"
We stellen ons aan, bij 27°C binnentemperatuur 'snachts is nog prima te slapen.
PS. De canicule van augustus 2020 in Frankrijk metropolitaine staat nu op de vijfde plaats, die van augustus 2003 is nog altijd niet verslagen. In 2019 twee canicules, nu één, dit wordt het nieuwe normaal. Afgelopen donderdag nog een plaagstootje gehad met 38+.
Canicules kan je een beetje voor Nederland met 'superhittegolf' vergelijken: 5 dagen 30+, waarvan drie 35+.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
 • #7
 • 20 aug '20
 • 21:51

Bert, ik doe mijn best om een feitelijk gesprek gaande te houden. Dat valt niet mee. We leven in tijden waarin niet de feiten, maar de perspectieven voorop staan. Dat was altijd al zo, maar het is significant aan het toenemen.

Ik denk dat we ons als mensen moeten realiseren dat we op dat niveau uitwisselen, maar ook het gesprek over onze alternatieve feiten de graadmeter te laten zijn van de vraag of we ons nog tot elkaar willen verhouden.

Wie dat niet wil, zou je - vind ik - mogen overwegen uit te sluiten. Tot je zeker bent van dat motief, moet je iemand het voordeel van de twijfel geven.

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
 • #6
 • 20 aug '20
 • 19:03

#5 Bert, ik waardeer je inspanningen, maar als je blijkbaar achter oplossingen staat die wetenschappelijk gezien naar mijn mening, op grote schaal nooit kunnen en zullen gaan werken, dan vraag ik mij samen met Jordi af, of er soms sprake is van een soort religie met gelovigen en met laat ik het paradigma's, dogma's noemen en enorme financiële belangen.
Razend interessant, maar of het bijdraagt aan echte kennis uitwisseling en zinvolle innovatie?

"Je neemt er een zware verantwoordelijkheid mee op je schouders richting onze toekomst, zover we die nog hebben."

Hiermee ben je morele chantage aan het uitoefenen, en het helpen met het erdoor drukken van destructieve maatregelen, Bert. Bah. Creepy.
Over het klimaat zijn de rekenwonders het onderling oneens en er is ondanks de censuur nog steeds discussie gaande.

Bert van Ruitenbeek
Bert van Ruitenbeek Adviseur duurzame landbouw en voeding
 • #5
 • 20 aug '20
 • 17:08

Jordi, ik gun je duimpjes, maar als dit op foodlog nu een gremium is geworden waar de wetenschap totaal aan de laars wordt gelapt en we de rol van de mens bij klimaatverandering domweg ontkennen dan zie ik dat niet meer als een serieuze uitwisseling van informatie en ideeën. Ik word er treurig van. De vertragingstactieken van de ontkenners hebben ons al op heel gevaarlijke kantelpunten gebracht. Je neemt er een zware verantwoordelijkheid mee op je schouders richting onze toekomst, zover we die nog hebben.....

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.