2
Fotocredits: Marit van Egmond met Friswijzer, Albert heijn

FlashAH-baas in oude boeren-top

Sinds boerenblad Boerderij tevens Foodagribusiness.nl heet, kunnen ook influentials van buiten het boerenerf in de Agritop 50 komen. Minister Schouten staat op 1, maar op 3 staat de baas van Albert Heijn, Marit van Egmond. Verdiend natuurlijk want dat bedrijf loopt voorop in het maken van ketens met Nederlandse boeren. Dat doen ze met zuivel, met varkensvlees, met eieren, met kippenvlees en met groenten. Boeren denken nog altijd dat ze er potje van maken in Zaandam en blokkeerden daarom vorige week een AH-distributiecentrum in Zwolle.

Food&AgriTop50 - Food & Agribusiness, 19 dec 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Luttels
Frank Luttels Food- en agri-economie
Frank Luttels
Frank Luttels Food- en agri-economie
  • #1
  • 22 dec '20
  • 20:39

Loopt voorop in ketens, nou nou, dat valt best wel tegen, alleen wat gunstig uitkomt en goed is voor de marketing, veel volume spul is nog beperkt.
En natuurlijk voor de winstbrengers waar ze graag gegarandeerd tegen een goede prijs (incl gratis promotie) van verzekerd zijn, want zeg nou zelf, is best lekker dat al deze keten producten in de winstmarge range van 40-100% zitten terwijl je overal over een supermarkt schijnbaar maar een % of 6-5 kunt halen.
Niet bekend hoe ze dat in de korte ketens doen, maar ik mag toch aannemen dat AH hier wel fatsoenlijke betalingscondities heeft en zorgt dat er met 30 dagen betaald wordt, hun gemiddelde is nog steeds schijnbaar 90 dagen, of te wel hoe goedkoop krijg je de zaak gefinancierd.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.