Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashMediterrane afvalkringloop

Eerst heette dat de Middellandse Zee dichtslibt door zwerfvuil. Het Wereld Natuur Fonds maakt zich grote zorgen: waar komt dat afval vandaan? Van toeristen in badplaatsen die hun afval doodleuk van zich af smijten, werd gezegd. In Belgische media werd belerend opgemerkt dat vakantiegangers zich in de badplaatsen beter zouden kunnen gedragen zoals thuis. In België? België exporteert zijn vuil vrolijk naar Turkije. En vanuit Turkije waait het in zee dan zeker?

De Standaard - België is het spoor van zijn afval bijster , 8 jun 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer Land- en tuinbouw
  • #1
  • 9 jun '19
  • 23:59

Het meeste plastic in die mooie blauwe mediterranée komt van Turkije en Egypte, een equivalent van 33.000 plastic flessen per minuut. Dat spoelt ergens aan: ZO-Turkije met 31 kilo plastic per kilometer strand, Barcelona en Tel Aviv 20 kilo per kilometer. Vooral het éénmalig gebruik van plastic flessen is in de landen rondom de middellandse zee een probleem.
Heb een keer aan de oostkant van Corsica temidden van italiaans plastic gezwommen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.