Gezonde Innovatie Awards aanmelden
World Food Day aanbieding
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashAdvies voor de wolf: mijd Nederland als de pest

De wolf heeft geen idee in welk bekrompen, regelgeil, aangeharkt en subsidiebelust landje hij zich heeft gewaagd, denkt Volkskrant columnist Bert Wagendorp. Wegwezen, want alles wat het dier doet, zet een protocol in werking.

de Volkskrant - De wolf heeft geen idee in welk bekrompen, regelgeil, aangeharkt en subsidiebelust landje hij zich heeft gewaagd, 26 jan 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Foodlog redactie
  • #1
  • 27 jan '19
  • 23:18

In De Volkskrant: het provinciale wolvenplan. Dat voorziet in preventieve maatregelen zoals rasters en schrikdraad en een schadevergoedingsregeling voor getroffen boeren én hobbyhouders.

In Boerderij is LTO ontevreden. LTO wil een wolvenbeheerplan, zodat bij 'overschrijding van het maximaal gewenste aantal' afschot mogelijk is. Ook moeten er maatregelen komen om niet alleen schapenhouders, maar ook eigenaren van vleesvee en paarden en van recreatiebedrijven bij te kunnen staan als zij met de wolf te maken krijgen, bij voorkeur op landelijk niveau.

En dat alles voor welgeteld 2 wolven die zich in Nederland lijken te vestigen.

Marco Maas
Marco Maas Land- en tuinbouwtechnologie
  • #2
  • 28 jan '19
  • 10:19

Ceccile Janssen,

Ik kan me de weerstand van LTO best voorstellen, de wilde zwijnen problematiek begon hier in Brabant ook met slechts 6 zwijntjes en kijk nu eens wat er van geworden is.

De timing van een reactie van belanghebbende is ook altijd moeilijk, nu er nog geen of pas 2 zitten zijn de belanghebbende zeikerds en als ze pas reageren als er 10 zitten dan hadden ze toch wel wat eerder aan de bel kunnen trekken.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.