Verjaardagskorting!
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashAandeelhouders Bayer zeggen vertrouwen in directie op

CEO Werner Baumann van Bayer kreeg gisteren tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering ruim 55% van de stemmen tegen. De aandeelhouders vinden de overname van Monsanto een kat in de zak. De koers van het aandeel is dramatisch gezakt door de ruim 11.000 kankerprocessen tegen het bedrijf. Baumann kan niet worden ontslagen door de aandeelhouders. Van het bestuur mag hij blijven. Bayers omzet steeg met 5,5%.

Fortune - http://fortune.com, 27 apr 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Foodlog redactie
  • #1
  • 28 apr '19
  • 10:50

De toezichthoudende raad bij Bayer schaarde zich unaniem achter topman Werner Baumann. Na afloop van de 13 uur (!) durende aandeelhoudersvergadering zei voorzitter Werner Wenning de 'revolte' - de 55% van de aandeelhouders die weigerde de raad van bestuur decharge te verlenen voor het gevoerde beleid - te zien "als een 'duidelijk signaal' dat het management voortaan meer uit het concern moet halen", aldus het FD.

De toezichthoudende raad kreeg zelf ook forse kritiek te verduren. Uiteindelijk stemde 66% voor het verlenen van decharge aan Wenning en zijn collega's in de toezichthoudende raad.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.