0
Fotocredits: ‘Alpro soy milk', I G, via Flickr

Flash Dagelijkse KostPlantaardig is geen vleesalternatief, verkoop het dan ook niet zo

Plantaardige alternatieven voor dierlijke producten moeten zich niet presenteren als vervanger daarvan. Dat zegt de Wageningse Levensmiddelentechnoloog Atze Jan van der Goot op Foodnavigator.

Plantaardige alternatieven kunnen op gezondheidsvlak nog niet tippen aan de dierlijke originelen. Het zijn geen vervangers maar andere producten.

Recent wees de FAO er op dat dierlijke voeding veel belangrijke micro- en macronutriënten bevat die goed zijn voor de gezondheid. Dat zei de wereldvoedselorganisatie nou juist omdat we ze niet zo gemakkelijk via plantaardige voeding binnenkrijgen.

Focus de marketingcommunicatie van plantaardige alternatieven liever op die specifieke, gezonde nutriënten die wel in planten voorkomen maar niet in dierlijke producten, bepleit Van der Goot. Voor flexitariërs kunnen plantaardige alternatieven door deze nutriënten een gezonde aanvulling zijn op hun hap of slok uit het dierlijke voedingspatroon.

FoodNavigator - Plant-based products that attempt to mimic the nutritional qualities of meat and dairy are ?playing a losing game?, 4 mei 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.