Flash800 Europese drankdoden per dag

Volgens een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie maakt alcohol 'nog te veel doden'. In Europa 5,5% van alle overlijdens, 800 per dag. De alcoholconsumptie daalt weliswaar, maar gaat de WHO te langzaam. Een Belgische alcoholexpert vindt dat geen wonder, gezien de subsidies die Europa aan de wijnboeren geeft. Des te opvallender dat juist in Italië en Frankrijk het alcoholgebruik wél terugliep. In Italië in 10 jaar zelfs met de helft. En in België? Daar steeg het.

De Morgen - 800 alcoholdoden per dag in Europa, 5 sep 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Hens Baltesen
Hens Baltesen Land- en tuinbouw
  • #1
  • 6 sep '19
  • 23:08

Ik vind het nogal overdreven. Die 11,4 liter in België zijn precies 2 glazen wijn per dag. Dat is volgens veel mensen zelfs gezonder dan helemaal niet drinken.

60 gram alcohol is kennelijk al piekdrinken, dat is dus 4 glazen wijn of 6 fluitjes pils. Een beetje jongere gooit er op een zaterdagavond makkelijk 10-20 achterover!

Volgens deze cijfers sterven er in Europa dagelijks 14.500 mensen, jaarlijks zijn dat er 5,3 miljoen. Met 740 miljoen inwoners zouden we dan gemiddeld 139 jaar oud worden.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.