Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Kersen van eigen boom', FL Media

Flash62% minder Franse kersen

De tijdens de bloesemperiode ingevallen vorst decimeerde de oogst 2021 in april in menige Franse wijngaard. Ook ander fruit had er last van. De Franse kersenoogst is 62% lager uitgevallen. De wijnmakers boffen. Ze hadden door de horecasluitingen in veel gevallen nog volle kelders waarmee ze de weggevallen oogst 2021 kunnen compenseren. Kersen zijn vers. Die worden alleen maar duur. Maar omdat het er zo weinig zijn, zijn hoge prijzen nog steeds geen vetpot. Telers die geen last van vorst hadden, verdienen dit jaar wél extra goed.

GFActueel - Franse kersenoogst kleinste in halve eeuw, 17 jun 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #2
  • 18 jun '21
  • 15:00

In ‘normale tijden’ waren de kersen in NL na medio juni pas eetbaar. De Griekse, Turkse en Spaanse lagen begin juni in de winkels. De laatste jaren al half/eind mei.

Franse komen hier voor zover mij bekend niet binnen, behalve misschien bij de groentespecialisten in buurten ‘van stand’ of die er voor door menen te gaan.
Maar goed ook in dit geval. Hoewel de eerste 3 genoemden ook duurder zijn dan in voorgaande jaren.

Annika de Jong
Annika de Jong Redactie Foodlog
  • #1
  • 18 jun '21
  • 11:05

Bij Nederlandse kersenkwekers staat de telefoon roodgloeiend, mensen vragen zich af waar de kersen blijven. Afgelopen jaren konden de meeste kraampjes begin juni al open. Door een koud voorjaar met weinig zon lieten de eerste kersen uit de boomgaard dit jaar wat langer op zich wachten. Sommige bomen zitten wat minder vol, maar hebben wel lekkere dikke kersen. De eerste kersenhutten gaan nu voorzichtig open.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.