0
Fotocredits: 'Biefstuk', via Pixabay

Flash Dagelijkse Kost12% van de Amerikanen eet helft van het rundvlees

Dat een klein deel van de mensen verantwoordelijk is voor een groot deel van de totale vleesconsumptie, klinkt niet onmogelijk. Maar hoe becijfer je dat?

Zo'n 12% van de Amerikanen eet de helft van al het rundvlees dat in de Verenigde Staten gegeten wordt. Dat hebben onderzoekers berekend aan de hand van de vleesconsumptie die 10.248 volwassenen zelf noteerden in een database. Zij deden tussen 2015 en 2018 mee aan een studie waarin ze gevraagd werd naar wat ze de afgelopen 24 uur hadden gegeten. Uit die gegevens konden de onderzoekers de rundvleesinname berekenen. Ze ontdekten dat 45% van de deelnemers geen rundvlees eet. De genoemde 12% at meer dan 113 gram rundvlees per dag en deze groep at dus de helft van de dagelijkse Amerikaanse rundvleesconsumptie.

Volgens de Amerikaanse evenknie van het Voedingscentrum is 113 gram vlees per dag genoeg, dat gaat dus om alle soorten vlees. Volgens onderzoeker Diego Rose is het ‘milieukundig gezien extravagant’ om die totale hoeveelheid (of meer) uit rundvlees te halen, wat die 12% van de Amerikanen dus doen. Rundvlees staat immers in het verdomhoekje als het gaat om CO2-uitstoot omdat koeien heel veel meer voer voor een kilo vlees nodig hebben dan een kip of een varken.

NewScientist - Just 12 per cent of people eat half of the beef consumed in the US, 31 aug 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.