De documentaire, geregisseerd door Ton van Zantvoort draait om de Brabantse schaapherder Stijn en zijn familie. Kan Stijn als traditionele herder zijn kudde laten grazen, of moet hij zich aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid van de moderne ondernemer?

Een vrijgevochten Brabantse schaapherder worstelt met zijn idealen. Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapherders in Nederland, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende woonwijken en industrieterreinen.

Als zijn idealen blijven botsen met de harde realiteit van de moderne ondernemer staat hij met zijn gezin voor de keuze: houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij met de kudde meelopen?

Informatie
Wanneer: Vanaf 21 februari 2019
Waar: De film opent het documentaire festival DOCfeed op 21, 22, 23 en 24 februari en wordt op 21 februari 2019 door Windmill Film Distribution uitgebracht in de filmtheaters en via het online filmhuis Picl.

Klik hier voor het totale overzicht van de locaties en data waar je Schapenheld kunt gaan bekijken.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken