Het festivalseizoen is gestart en dat betekent: bergen plastic bekertjes en flesjes die de festivalterreinen vervuilen. Plastic Promise lanceert daarom de campagne ‘Never Give Up On Your Cup’ om festivalbezoekers aan te moedigen hun plastic drinkbekers en flessen in de afvalbak te gooien of terug te brengen naar een bar of inleverpunt voor hergebruik of recycling.

Marcus ten Zijthoff, veiligheidscoördinator van het Zwarte Cross-festival, beschrijft het probleem van het ongesorteerde plastic afval op festivals. Omdat het uit verschillende afvalsoorten bestaat, wordt recyclen moeilijker. Door bekers op de grond te gooien raken ze vervuild of beschadigd en kunnen ze minder vaak hergebruikt of gerecycled worden. De campagne wijst bezoekers er daarom op plastic bekers in de daarvoor bestemde afvalbak te gooien.

Plastic Promise is een landelijke beweging van drankfabrikanten en pioniers uit de evenementenindustrie die plasticvervuiling willen tegengaan. Inmiddels hebben 40 organisatoren en drankmerken, waaronder Coca-Cola en Grolsch, zich aangesloten bij de campagne.


Plasticpromise - ?Gooi je beker niet op de grond!?
Reageer
  • Deel
Druk af