Op 18 mei organiseert European Plant Science Organisation (EPSO), een onafhankelijke wetenschappelijke organisatie, de internationale Fascination of Plants Day. In meer dan 40 landen worden planten die dag in het zonnetje gezet. Doel is dat mensen leren over de plantenwereld en het belang van plantwetenschap in landbouw, bosbeheer, duurzaamheid en voeding.

Programma
Op donderdag 16 mei is in de plantenkas de Science Battle het hoogtepunt van de dag. Vier promovendi nemen het tegen elkaar op en presenteren ieder hun eigen plantenonderzoek.

In de avond vindt het EU land- en tuinbouwdebat 2019 plaats. Aan de hand van stellingen uit de hele plantenketen worden kandidaat-Europarlementariërs gevraagd om hun visie op de land- en tuinbouw. Deelnemers zijn Annie Schreijer-Pierik (CDA), Jan Huitema (VVD), Derk Jan Eppink (FvD), Bert-Jan Ruissen (SGP), John Nederstigt (D66), Lisa Wolters (PvdA) en Marco van der Wel (PvdD).

Vrijdag is er een Masterclass over zouttolerantie waarin er wordt ingegaan op zilte landbouw en hoe dit toegepast kan worden.

Verder is er gedurende alle dagen vrije toegang tot de kas waar je de plantenwereld ziet, ruikt en beleeft.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Klik hier voor het volledige programma-overzicht.

Bekijk hier een korte impressie van wat je kunt verwachten op de Plantum Fascination of Plants Day :


Informatie
Datum: 16 t/m 18 mei.
Tijd: 10:00 t/m 17:00 uur (za 16:00)
Locatie: Plein Den Haag, Den Haag
Prijs: gratis

Aanmelden: voor de Science Battle en de Masterclass, via deze link, voor het EU land- en tuinbouwdebat 2019 via deze link.
Dit artikel afdrukken