De Farmers Defence Force is te beschouwen als de radicale vleugel van het boerenprotest op 1 oktober. In tegenstelling tot agractie.nl wil de groep zich activistisch op blijven stellen.

In een bericht dat vandaag op sociale media circuleert onder leden van de groep staat te lezen dat "de politiek onvermoeibaar doorgaat met het saneren en demotiveren van onze beroepsgroep. En daarom gaan we over tot ACTIE."

Woensdag 16 oktober wordt in het bericht genoemd als datum voor een nieuwe actie met tractoren, maar ook met personenauto's, bussen en vrachtwagens. Burgers worden gevraagd mee te doen en de boeren te steunen met als argument "we hebben elkaar harder nodig dan ooit."

Wie mee wil doen, wordt geadviseerd "voldoende eten en drinken, warme kleding, zaklampen, extra batterijen voor de telefoon en eventueel slaapmateriaal."

Of de actie ook maar enigszins de omvang kan krijgen van het 1 oktober protest, is afhankelijk van de steun die aansprekende voorlieden met een activistische profiel aan de groep zullen geven. Onder hen is onder meer oud-staatssecretaris Henk Bleker (vroeger CDA, nu - vermoedelijk - FvD). Bleker stelde zich op 1 oktober hard op tegen de saneringen van de veehouderij die het kabinet links- of rechtsom zal doorvoeren.

Zonder financiering door bijvoorbeeld voerbedrijven of banken zal het lastig blijken om een nieuwe actie op te zetten.

Dit artikel afdrukken