In een brief aan de aanhang en het Nederlandse publiek liet de Farmers Defence Force (FDF) gisteravond weten klaar te zijn met de minister Schouten van Landbouw en premier Rutte. Beide bewindslieden worden weinig parlementair beschreven, nadat het kabinet op 1 april leek te hebben vastgehouden aan zijn eigen plannen en weinig zou hebben geluisterd naar de voorstellen van het Landbouw Collectief om het stikstofdossier op te lossen.

Door de coronacrisis heeft de landsleiding andere zaken aan het hoofd, maar daar hebben de FDF-boeren geen boodschap aan. Ze gedragen zich voortdurend als het zwarte schaap binnen het Landbouw Collectief, maar bepalen niettemin steeds de boerenstrategie. Ze voelen zich bedrogen en laten dat in ongeremd scherpe taal weten. Gisteren duidden we op Foodlog al waar de stikstofcrisis feitelijk om draait: een slag om grond en milieuruimte.

Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de brief een oorlogsverklaring van dreigboeren, griezelig van toon en ongepast in deze tijden. Hieronder de brief in volle lengte in beeldformaat.


Twitter - Tjeerd de Groot on Twitter
Reageer
  • Deel
Druk af