Farmers Defence Force denkt erover om naar de rechter te stappen om de spoedwetgeving en het onderliggend stikstofbeleid van het kabinet juridisch onderuit te halen. Volgens de rebelse nieuwe boerenorganisatie die een bepalende kracht is in het Landbouw Collectief zijn het beleid en de wetgeving "juridisch onhoudbaar en onzorgvuldig doorgevoerd." De beweging - een ledenstructuur is er nog altijd niet - overweegt ook andere acties om ongenoegen te uiten.

Dat schrijft het bestuur in een lange nieuwsbrief aan zijn aanhang en volgers. Het steekt de FDF enorm dat minister Carola Schouten van Landbouw doorgaat met het uitrollen van het stikstofbeleid van het kabinet, zonder dat daar agrarische sector daar invloed op heeft.

De polder waar Nederland om bekend staat, is stuk. De FDF en het Landbouw Collectief hebben daarom geen grip meer op het beleid en moeten nu hun knopen tellen. Niet ondenkbaar is dat het Landbouw Collectief zich bedient van de ongebruikelijke en wat ruwe manieren van de FDF als poging tot heropening van de onderhandelingen met het ministerie. Het collectief schortte op 2 april het overleg met de overheid op.
Boerenbusiness - FDF wil stikstofwetten juridisch onderuithalen - Nieuws Stikstof
  • Deel
Druk af