In de besloten Facebook-groep van de Farmers Defence Force (FDF) peilt voorzitter Mark van den Oever de actiebereidheid van zijn aanhang voor een nieuwe actie tussen Kerst en Oud&Nieuw, na de acties van 18 december.

De FDF heeft ervaren dat actievoeren mogelijk is zonder risico op dwangsommen zolang boeren geen uitzonderlijke hinder veroorzaken. Er zijn nog geen concrete plannen voor actie maar Van den Oever peilt de stemming onder zijn aanhang. Van de circa 5.000 stemmers, voelt ruim 10% daar niet voor.

Binnenkort gaat FDF met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de belangenorganisatie voor supermarktformules, in gesprek over prijsvorming, meldt Boerderij. De FDF is verbolgen dat de organisatie via een anti-holocaust motie van PvdA-kamerlid William Moorlag van onderhandelingen met de regering geweerd dreigen worden. De FDF zegt dit te zien als een teken van kracht van de activistische boerenweging.

Naar aanleiding van een gevoelig en kwetsbaar interview in het Algemeen Dagblad met Carola Schouten, landbouwminister en chef stikstof van het kabinet, laat Van den Oever zich vandaag hard uit richting de regering: 'gas bij geven'.

Boerderij - FDF wil weer acties organiseren
  • Deel
Druk af