Vandaag overlegt het Landbouw Collectief met minister van Schouten en premier Rutte over de voorstellen van het Collectief om de stikstofcrisis op te lossen. De Farmers Defence Force speelt steevast de rol van spelbreker in het overleg met als doel dat te polariseren. Dat is een klassieke politieke strategie in tijden van grote spanning, die werd beschreven door de Duitse rechtssocioloog Carl Schmitt. Je kunt voor of tegen iemand zijn, maar niet tot een vergelijk komen omdat het je wezen en daarbij behorende belangen aantast.

Vandaag dreigt de Force verder: wie een deal sluit met LNV is 'out'. Daarmee blaast de organisatie de facto óf het Landbouw Collectief waar het deel van uitmaakt op, óf het dwingt dat tot dezelfde identiteitspolitiek. De organisatie speelt dit argument subtiel uit door te dreigen naar de toeleverende en verwerkende industrie.

De FDF schrijft:
Geen verraad!

Bij FDF zijn sterke signalen binnengekomen dat Schouten de landbouw periferie op audiëntie roept. De vleesbazen, de zuivelbobo´s, de voerboeren, de bankiers en zelfs gevestigde orde belangenbehartiging: allemaal mogen ze binnen nu en een paar dagen langs komen bij Schouten om als een Judas de sector te verraden.

Maar dat gaat deze keer niet ongestraft gebeuren!

Een ieder die de sector nu verraad, zal dat weten. FDF zal dat niet toestaan dat er om het Landbouw Collectief heen gedeald wordt. Dat we door onze eigen mensen verraden worden! Deze keer zal heel Nederland weten hoe en door wie de boeren worden verkocht en verhandeld. Dus: CFO’s, voorzitters, beleidsmedewerkers van onze landbouw periferie en iedereen die ten onrechte meent dat ie onze belangenbehartiger is: wees gewaarschuwd! Want een gewaarschuwd mens snapt dat zijn carrière en draagvlak onder de boeren daarna verpulverd is. Maak een deal met LNV en je bent out! Realiseer je dat je in dienst bent van de boeren en niet omgekeerd! Er is maar één club die de zaken voor de boeren regelt en dat zijn de boeren in het Landbouw Collectief zelf! Back off!!!
Farmers Defence Force - Geen verraad! - Farmers Defence Force
Reageer
  • Deel
Druk af