Vlees van dieren die hun hele leven naar hartelust hebben kunnen grazen, scharrelen en wroeten in de wei en in natuurgebieden. Vlees van dieren die het landschap onderhouden, al grazend de bodem opbouwen, koolstof helpen vastleggen, de waterhuishouding verbeteren en ondergronds èn bovengronds de biodiversiteit hoog houden. Vlees van dieren die hun natuurlijke weerstand nog hebben, en in hoge mate gevoerd worden vanuit lokale bron. Hartstikke lekker en oergezond vlees. Fantastisch vlees!

Momenteel speelt er van alles rond de zoogveehouderij, die dat fantastische vlees produceert. De Nederlandse zoogveesector dreigt het slachtoffer te worden van de ‘onterechte en onrechtmatige fosfaatwetgeving’ waardoor een prachtige manier van produceren verloren gaat en ook een aantal zeldzame runderrassen verloren dreigen te gaan.

Tijdens de Fantastisch Vlees-Special praten bezoekers met producenten en betrokkenen over hoe we met elkaar de waardevolle vleesveehouderij kunnen versterken. Daarbij zijn diverse sprekers aanwezig: de wereldberoemde pionier en kringloopboer Joel Salatin (Polyface Farms), directeur WUR Dierwetenschappen Martin Scholten (WUR) en voorvechter van de Nederlandse zoogveehouderij Maurits Tepper (Eytemaheert).

Voorafgaand aan de Fantastisch Vlees Special vindt er op 20 en 21 april een tweedaagse Masterclass met Joel Salatin plaats.

Informatie
Datum: 23 april
Tijd:13:00 – 17:00 uur
Locatie: Eemlandshoeve, Bisschopsweg 7, 3752 LK Bunschoten-Spakenburg
Prijs: €35
Inschrijven: geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven.
Dit artikel afdrukken