Weleens gehoord van een provençaalse dressing met echte frambozen In de Provence vind je geen frambozen. Het is er te warm. Het product bevat ook maar 1,5% 'echte framboos'. Niettemin laat de reclamekunstenaar een meisje frambozen plukken van een groene struik in een niet zo typische provençaalse omgeving.
Nog eentje: honing dressing met echte honing. Da's lachen. Wat is niet echte honing?
En dan heb ik het nog niet eens over deze 'dressings', die toch duidelijk sauzen zouden moeten heten.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De laatste alinea van Pollan bevat een fout: Suikerriet is ook een C4-plant.
Net als bijvoorbeeld gierst, het gewas wat vroeger erg veel als veevoer werd gekweekt.
Er zijn wetenschappers die Amerikanen wandelende maïskoekjes noemen door de hoeveelheden HFCS welke ze consumeren...
Dat klopt niet helemaal Jacobus. Die bewering slaat op de hoeveelheid mais die ergens in de voedselketen zit; niet om HFCS speciefiek. Het is zo dat mais op een vrij unieke wijze zijn koolstof uit de lucht opneemt; het is een zogenaamde C4-plant (Michael Pollan beschrijft dat in The Omnivore's Dilemma). Zo'n C4-plant neemt een iets andere samenstelling van isotopen C13 en C12 op dan bijvoorbeeld aardappelen of bomen. Die veranderde isotopenverhouding is daarna herkenbaar in menselijk weefsel.
Hier een stuk van Pollan zelf:
Pollan gebruikt de term 'corn chips with legs' of 'processed corn, walking'.
Er zijn wetenschappers die Amerikanen wandelende maïskoekjes noemen door de hoeveelheden HFCS welke ze consumeren...
@P, Dat is verhelderend. Kende het product niet.
Voor e anderen die dit ook niet kenden :
http://en.wikipedia.org/wiki/High_fructose_corn_syrup