image De engelse website EthicalCorp.com bezorgt ons in haar laatste nieuwsbrief een hele lijst aan links over "ethisch ondernemen in tijden van crisis". In het licht van een mogelijke wereldwijde economische crash, buigt ze zich deze maand volop over de vraag óf en hoé ethische producten deze aangekondigde recessie zullen doorstaan.

Ik bracht hier enkele bedenkingen samen, welke EthicalCorp.com verzamelde bij specialisten op het terrein van ethisch handeldrijven. Opmerkelijk is de eensgezindheid over het feit dat Fairtrade op korte termijn niks te vrezen zou hebben van een dalende koopkracht.

Mag ik jullie mening hieromtrent en jullie antwoord op volgende vragen?

1) Beschouw jij jezelf als een ethische eter?
2) Zo ja, waar leg jij voor jezelf de grens om dieper in de geldbeugel te tasten voor bijvoorbeeld diervriendelijke, bio- of Fairtradeproducten?

Lees meer op EthicalCorp.com

Steven Schepers
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken