Ik bracht hier enkele bedenkingen samen, welke EthicalCorp.com verzamelde bij specialisten op het terrein van ethisch handeldrijven. Opmerkelijk is de eensgezindheid over het feit dat Fairtrade op korte termijn niks te vrezen zou hebben van een dalende koopkracht.
Mag ik jullie mening hieromtrent en jullie antwoord op volgende vragen?
1) Beschouw jij jezelf als een ethische eter?
2) Zo ja, waar leg jij voor jezelf de grens om dieper in de geldbeugel te tasten voor bijvoorbeeld diervriendelijke, bio- of Fairtradeproducten?
Lees meer op EthicalCorp.com
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ailko, mee eens. Al lijken de promotoren van Fairtrade zich hier te gedragen als overheden: ze communiceren pas wanneer er zich problemen stellen. Of om zichzelf in het zonnetje te zetten. Maar zien blogmonitoring niet. En wellicht heeft Davied hier toch wel weer een punt: men houdt wat graag de communicatie zelf in de hand. En vooral: kritiek werkt louterend, maar je moet er wel mee over weg kunnen.
@ Jacobus, ik zou zo maar kunnen bedenken dat fairtrade een bredere aandacht krijgt door web 2.0
dat hierdoor meer ogen open gaan die anders gesloten waren geweest. Ergo: meer draagkracht.
Steven: zeker met je eens. Daar heb je de overheid niet voor nodig idd. ;-)
@Jacobus: goede opmerking. Volgens mij ben ik afgedwaald van het oorspronkelijke onderwerp, maar wel op uitnodiging van de blogbeheerder zelf!
Davied, als we web 2.0 nu eens als learning-tool zien? Foodlog (is dat web 2.0?) brengt mensen rond het thema voeding samen. En oh, wat een grote wonderlijke wereld gaat er zo voor ons open. Ik leer hier voortdurend bij. En met mij zo'n 15.000 lezers (las ik toch). Nou, da's toch al de moeite.
Hoe moet ik de link web 2.0 en FairTrade zien?