De coronacrisis eist vele slachtoffers in de horeca, en niet alleen de kleine of mindere zaken. In april sloot Niven in Rijswijk van chefkok Niven Kunz definitief de deuren. Het restaurant had één ster en werd meermaals uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Nederland.

Misset Horeca heeft het treurige bericht dat de inventaris van het Amsterdamse &Moshik (voorheen&Samhoud Places) te koop wordt aangeboden. In mei meldde het vakblad al dat het tweesterrenrestaurant failliet was. Moshik Roth is befaamd om zijn moleculaire kookkunst, waarmee hij in zijn eerste restaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen ook twee Michelinsterren behaalde. Roth beraadt zich op de toekomst en hoopt op termijn een nieuw restaurant te kunnen beginnen.

Ook het Oudhollandse restaurant De Koperen Ketel en het café-restaurant in museum de Hermitage vroegen faillissement aan. Verwacht wordt dat er ondanks de gedeeltelijke heropening van de horeca nog veel meer bedrijven zullen sneuvelen.

In Amsterdam heeft de horeca het zwaarder te verduren dan in andere steden vanwege het grote aantal etablissementen. Het Parool liet door bedrijfsbeoordelaar Graydon uitrekenen dat slechts 12% van de horecabedrijven zich staande kan houden.
Reageer
  • Deel
Druk af