De drie godsdiensten die centraal staan bij deze expositie zijn nauw verbonden door hun gemeenschappelijke oorsprong, gedeelde geschiedenis, verwante tradities, verhalen en rituelen. De focus ligt bij de expositie met name op eten en drinken, waarbij bezoekers de kans krijgen om typisch Midden-Oosterse gerechten te proeven. Ook krijgen bezoekers antwoord op allerlei vragen zoals ‘Wat betekent halal eten?’ en ‘Wat betekent koosjer eten?’.

Museumpark Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument en bestaat uit drie themadorpen; het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat. De verschillende dorpen hebben een eigen architectuur, natuur, cultuur en beleving.
Het Museum is dagelijks vanaf 11:00 tot 17:00 uur geopend, behalve op maandag. Op Koningsdag en tijdens de vierdaagse week Nijmegen van 17 t/m 20 juli 2018 is het museum gesloten.

Informatie
Datum: 16 maart t/m 28 oktober
Tijd: 11:00 – 17:00 uur
Locatie: Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting, Profetenlaan 2, 6564 BL Nijmegen
Prijzen: €10 (volwassenen), €6 (kinderen van 4 t/m 15 jaar). Kinderen t/m 3 jaar, museumkaarthouders, rolstoelbegeleiders en vrienden van het museum gratis.
Website: klik hier voor meer informatie over de expositie.
Dit artikel afdrukken