Zowel Trouw als Vrij Nederland brengen gesprekken met Carey Gillam, de Reuters-journaliste die zegt opzij te zijn gezet, omdat ze kritisch schreef over Monsanto. Ze werd opgevolgd door Kate Kelland die juist pro Monsanto zou schrijven.

In Vrij Nederland geeft Gillam een opmerkelijk advies. Ze adviseert de EU even de processen in de VS tegen Monsanto af te wachten. Die zouden wetenschappelijke helderheid gaan brengen. VN noteert dat als volgt:
Gillam wordt een beetje moe van het Europese gehakketak over de vraag of glyfosaat nou nog een, drie, vijf of vijftien jaar moet worden toegelaten. Zij pleit er voor af te wachten wat er uit Amerikaanse rechtszaken komt voordat een beslissing wordt genomen. "Wacht af. Kijk naar alle bewijzen die nog moeten komen, de verklaringen onder ede die nu in de Amerikaanse rechtbanken worden afgelegd. De komende zes tot negen maanden zullen de twee partijen hun strijd uitvechten in het gerechtshof. Tegen die tijd heb je meer informatie over de gevolgen van deze chemicaliën dan we de afgelopen veertig jaar hebben gehad. Dan zal duidelijk worden of glyfosaat kankerverwekkend is of niet, en dat moet het beleid een stuk makkelijker maken."
Vrij Nederland - Dit is hoe Monsanto de wereld misleidt
Reageer
  • Deel
Druk af