Foodlog lees je omdat je wilt weten hoe het zit en hoe mensen denken over de feiten. We halen de journalistieke ruis en het gegis er zoveel mogelijk tussenuit.
Vragen
Vanaf dit weekend ligt de bal bij jullie. Welke vraag of vragen hield je maar voor omdat je dacht dat mensen die weten hoe het zit liever hun mond houden?
De week tussen Kerst en de jaarwisseling zetten we iedere dag een of een aantal vragen open die je hier deze week kunt stellen. We zoeken contact met de mensen die het best in staat zijn daar een feitelijk antwoord op te geven en vragen je te antwoorden.
Stel die vraag die je altijd al had willen stellen of waar je, ondanks Foodlog, nog steeds geen antwoord op hebt. Doe dat hieronder of - als je geen account hebt of onzeker bent over je vraag - per mail aan redactie@foodlog.nl.
Update 1 januari 2016: Uit de vele reacties en vragen blijkt dat we in een behoefte voorzien. We zetten daarom de categorie 'Lezersvraag' voort in het nieuwe jaar. Blijf je vragen dus gerust stellen!
Fotocredits: 'Self portrait', dr_tr
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Joep #34: bedankt voor deze link, omdat ik als jongen schapen hield en soms molk, en afgelopen herfst in Roquefort ben gaan kijken en met schapenboeren daar sprak (je weet niet wat je ziet en hoort, het is Frankrijk, dus horen en zien vergaat je, Tonnere de Brest!!!!, in die grot van Le Combalou waar die kaasjes gerijpt worden, bezoekers rondgeleid worden en dus het onvermijdelijke spectacle son et lumiere losbarst!!), was ik niet verbaasd over die gunstige omega 3/6 verhouding, heb het op dit blog al vaak verkondigd, ligt aan het precieze, selectieve graasgedrag denk ik (in verhouding met koeien dan, geiten mogen in NL sowieso nauwelijks nog buiten komen, behalve bij de bio's dan, och, och, dat kan dan in Frankrijk weer niet, de schapen moeten wel naar buiten, anders geen Roquefort, dus ik hoop vurig dat, als het associatieverdrag ondanks alles toch door gaat (ondanks mijn virtuele neen), de Ukraine over 7 jaar geen neproquefort meer mag maken, goed zo, geen gedonder en gemarchandeer meer, fini, schluss damit!!).
#48 Joep, dit is denk ik wel wat je wilde weten.
#50 Henric, dit is denk ik wel wat je wilde weten en anders dit wel.
Alles naast elkaar leggen en delen geeft alleen een gemiddelde voor wat het waard is denk ik Wicher. Het is een fictief soort houvast. Zo iets als mijn nieuwe thermostaat, waarbij 21 graden kouder voelt dan bij mijn vorige.
Theo, zeer goed punt. Ik heb vele waarden van het RIVM gebruikt. En ik heb een aantal duidelijke verschillen opgemerkt met de Duitse en Amerikaanse waarden. Check en recheck is het devies.