Lees ik net in de Sunday Times: Het grootschaligste onderzoek ooit in Europa bewijst dat organisch voedsel gezonder is dan de 'normale' producten.
Het onderzoek bewijst dat organisch fruit en groente in veel gevallen veertig procent meer antioxidanten bevat en meer nuttige minderalen als ijzer en zink. De onderzoekers teelden meer dan groente en fruit, ze hadden ook een kudde koeien, waarbij de melk van de biologische koeien tot 90 procent meer antioxidanten bevatte dan de melk van de 'gewone' koeien.

Professor Carlo Leifert coördineerde het EU-onderzoek. Hij is verbonden aan de univeristeit van Newcastle en zijn adres..... Tesco Farm. De organische boerderij van supermarkt Tesco en de universiteit.
lees hier het artikel:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/health/article2753446.ece
hier zit Leifert:
http://www.ncl.ac.uk/afrd/staff/profile/c.leifert
en hier vind je een artikel over hem: http://www.annieappleseedproject.org/inwcarleifle.html
Dit artikel afdrukken