Na pasta, boter en brood worden nog veel meer eetwaren de komende maanden duurder. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag. Ook bier, rijst en eieren gaan volgen, aldus experts.
De stijging van de prijzen heeft in veel gevallen te maken met het slechte weer, maar ook met het feit dat vele landbouwers overschakelen naar biogewassen. Bovendien kopen Chinezen een deel van de oosten op. Ook de Britten kopen bij ons groenten op die zij door de overstromingen niet kunnen oogsten. Bloemkool en broccoli zijn vandaag al de helft duurder dan vorig jaar doordat de boeren in april te laat zijn beginnen planten. Tomaten en wortelen halen dezelfde prijzen als vorig jaar. Fruit zoals perziken, nectarines, meloenen, kersen en druiven zijn zo'n 15 à 20 procent goedkoper, maar de abrikozen zijn duurder.
Maar je kunt dus nog steeds voordelig eten. Als je je verstand maar gebruikt. Misschien zelfs wel oplet en af en toe eens wat anders pakt.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik ben benieuwd naar het effect op Ready Steady Cook.
Vandaag een artikel in The Times over de prijsstijgingen die men in Engeland verwacht.
De Bank of England schijnt niet blj te zijn omdat de prijsstijgingen haar beleid om de opstekende inflatie tegen te gaan doorkruist.
Bermsla, brandnetel-zuringsoep, paddenstoelen, noten en vruchten uit de natuur, pak Carluccio goes wild er maar bij, plus degids voor voedzame planten uit de natuur. Zo bezuinig je al flink wat. En volgend jaar een volkstuintje nemen, of het gazon omspitten en groente en fruit planten, dan ben je nog minder afhankelijk van de marktprijzen.
Dat wordt weer zelf pasta en brood maken :-o