Het is weer tijd voor de jaarlijkse Flevo Campus essaywedstrijd! Na drie bijzonder succesvolle wedstrijden, waarvan de winnende essays zijn opgenomen in de jaarlijkse Flevo Campus essaybundel, zijn de verwachtingen bij de organisatie en jury dit jaar hooggespannen.

Dus heb jij een verhelderend inzicht, een goede pen en de ambitie om gepubliceerd te worden? En wil je ook nog een leuke geldprijs winnen? Klim dan in de pen en doe mee!

Doe mee aan de Flevo Campus essaywedstrijd 2022!
Sinds vorig jaar heeft de bundel een sterke sociaal-culturele inslag met bijvoorbeeld essays over de geschiedenis van de culturele representatie van de rookworst, voedsel als publieke zaak en de impact op de brede voedselcultuur van Deense sterrenrestaurant Noma.

Dit jaar is het thema van de bundel voedsel en de stad. Hoe je dat aanvliegt, mag je zelf weten. Gedrag, cultuur en identiteit zijn nadrukkelijk wenselijke invalshoeken, maar ook puur courante, meer journalistieke voorstellen worden gewaardeerd.


Spelregels
Ben jij de schrijver (in spe) die we zoeken? Dien dan uiterlijk 11 november 2022 jouw essayvoorstel in. Het voorstel dat je in eerste instantie schrijft, is een pitch van hoe jouw essay eruit gaat zien en is niet langer dan één A4’tje.

Deze voorstellen worden beoordeeld door de jury die uiteindelijk de winnaars kiest. De winnaars mogen hun voorstel dan uitwerken tot een volledig essay dat op 1 februari 2023 af moet zijn.

Deze wedstrijdeditie worden er drie winnaars gekozen, in drie categorieën:
  1. Opiniërend essay: een essay op basis van een sterke mening. De winnaar ontvangt €3.000.

  2. Journalistiek essay: een courante, journalistieke productie. De winnaar ontvangt €3.000.

  3. Studenten- of scriptieprijs: studeer je en heb je een inzicht opgedaan dat een essay verdient? Of schreef je een scriptie over een relevant onderwerp? Pas je idee of scriptie dan aan tot een essay en ontvang €1.750.

Kijk voor de volledige spelregels op de Flevo Campus website.

Vragen
Heb je vragen over het essayvoorstel? Neem contact op met Janno Lanjouw via janno@flevocampus.nl.
Dit artikel afdrukken