De coronacrisis maakt op hardhandige wijze duidelijk wat er echt belangrijk is in het leven: een goede gezondheid en toegang tot voldoende, gezonde voeding. We hopen dat je gezond bent en veilig thuis zit. En als dat het geval is, hopen we ook dat we je kunnen uitdagen. Want Flevo Campus is op zoek naar de beste ideeën over het stedelijk voedselsysteem. En als er iets is wat je goed kunt doen tijdens het binnen zitten, dan is het wel schrijven.

Flevo Campus wil het voedselsysteem van de toekomst helpen bouwen. Daarvoor zijn we op zoek naar iedereen die een goed idee heeft. En daarom organiseert Flevo Campus voor de tweede keer een essaywedstrijd. We dagen wetenschappers, journalisten, schrijvers en voedselprofessionals uit om hun ongezouten mening of bevindingen over stedelijke voedselvraagstukken in een scherp essay over te brengen.

Meedoen
Ben jij de schrijver (in spé) die we zoeken? Dien dan uiterlijk 30 april 2020 jouw essayvoorstel in. Het thema van het essayvoorstel dient gerelateerd te zijn aan stedelijke voedselvraagstukken. Het voorstel is een samenvatting van hoe jouw essay eruit gaat zien en is niet langer dan één A4’tje.

Ken jij iemand die dit op het lijf geschreven is? Deel deze link dan!

De spelregels essaywedstrijd
Om mee te doen mail je jouw essayvoorstel uiterlijk 30 april 2020 naar Lenny Vulperhorst via essaywedstrijd@flevocampus.nl.

De voorstellen worden beoordeeld door een commissie onder leiding van professor Peter van Lieshout, psycholoog en filosoof en oud-directeur-generaal op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Je schrijft in principe in het Nederlands. Alleen als Nederlands niet je moedertaal is, kun je een Engelstalig voorstel indienen. Van eventuele Engelstalige winnende voorstellen wordt het uiteindelijke essay vertaald naar het Nederlands.

Er zijn drie categorieën:
  • Onderzoek (honorarium €5.000)

  • Opinie / adaptatie bestaand werk (honorarium €3.000)

  • Studenten (honorarium €1.000)

In elke categorie wordt één winnaar gekozen.

Je geeft bij je inschrijving aan in welke categorie je wil meedoen.

Kijk voor de volledige spelregels op de Flevo Campus website.

Vragen
Heb je vragen over het essayvoorstel? Neem contact op met Janno Lanjouw via info@flevocampus.nl.

Dit is een ingezonden bericht. Het werd geschreven door de Flevo Campus. De Campus verbindt onderzoek naar en opleiden over stedelijke voedselvoorziening met activiteiten van ondernemers en voedselveranderaars.
Dit artikel afdrukken