De melk wordt gemaakt van gele erwten en bevat 8 gram plantaardige eiwitten per glas. Daarmee moet het product een nieuwe lichting van mensen die op zoek zijn naar eiwitrijke snacks, veganisten en koemelkmijders aanspreken. 'Traditionele' zuivelvervangers bevatten veel minder eiwitten, meer suikers en verzadigde vetten dan de peulvruchtenmelk, die ook nog eens 50% meer calcium bevat dan koemelk.

Het gaat de Ripple-oprichters overigens niet om de gezondheid van hun melkalternatief. Het bedrijf wil een zo duurzaam mogelijke, voedzame, zuivelvervanger maken. Vandaar de keus voor peulvruchten. Voor Ripple-melk is 93% minder water nodig dan voor koeienmelk en 85% minder dan voor amandelmelk.

Behalve gele erwten (25%) bevat de nieuwe melk nog een tiental andere ingrediënten, waaronder zonnebloemolie, rietsuiker, lecithine, natuurlijke verdikkingsmiddelen en algenolie. De verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en hebben een carbon footprint die 75% bedraagt van die van een standaard melkpak. De belangrijkste troef: erwtenmelk smaakt bijna als gewone volle koeienmelk.
Dit artikel afdrukken