Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Als de peulen een tijdje gestooffd worden zouden ze toch zacht genoeg moeten zijn. Doet het denken aan peulen van tuinbonen? Volgens sommigen zijn de peulen lekkerder dan de bonen zelf. We eten toch ook snijbonen heel? Op een site met Romeinse recepten die een vriendin van me heeft vertaald staan ook recepten voor tuinbonen en erwten, zoals Conchicla met tuinbonen.
Absoluut, Florine, het lijkt me een redelijk terecht vergeten recept. Maar wel eetbaar - ten dele - en zeker een handige manier om bij een maaltijd zonder bestek de erwtenpuree op te dissen. Kleurrijk was het zeker, en dat zijn veel van Susanna's recepten. Zoals een dramatische salade van granaatappel met krenten.
@Lizet Kruyff. Het is natuurlijk snertwerk die peulen doppen en dan vullen met het een en ander, om ze dan te stoven. En van de draden die peulen hebben kom je niet af met de stoverij.
In het kader van alles benutten in de keuken, gaf men die lege peulen denkelijk liever aan de varkens . Beter besteed lijkt me zo. Dus het verbaast met niets dat je niet veel recepten tegenkomt van peulbereidingen. Soep is de makkelijkste en meest voor de hand liggende optie. Ook van bloemkoolstronken en andere koolstronken maak je lekkere soep als je geen varken in de tuin hebt scharrelen.
Ha Florine, ja, die soepen ben ik tegengekomen. Maar de integrale peulbereiding... ik ben nu oudere Duitse kookboeken aan het lezen, maar recepten, ho maar.
@Lizet. Voor het geval je dit bij je zoektocht nog niet bent tegengekomen. Engelsen zijn dol op garden peas en van de peulen koken ze, na het doppen, graag soep die door de passevite moet worden gehaald op het eind om van de vezels en draden verlost te worden. Erg lekker. Je kunt er eventueel nog wat zelf getrokken kippenbouillon (geen blokjes) bij doen, scheutje verse melk of slagroom en wat fijngesneden peterselie of een ander fijn smakend tuin kruidje dat voorhanden is.