Avenance Catering schenkt nieuwe, duurzame koffie

Fairtrade koffie met grote besparing op verpakking

Sinds enkele weken schenkt Avenance Catering op een aantal locaties van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) Santas koffie. Avenance reageerde hiermee op het verzoek van projectgroep Greening the Campus, die de duurzaamheiddoelstellingen van de EUR omzet in acties. Het gaat om de koffie’s in de restaurants Carrousel en Etude, Café Philéas en de koffie voor de vele bijeenkomsten, lunches en vergaderingen. De koffie draagt het Max Havelaar keurmerk en wordt anders verpakt: het bespaart alleen al aan de EUR 7.000 koffieverpakkingen per jaar.

De cateraar koos voor twee koffiemelanges, nr. 14 en 15, van SANTAS Koffie. Deze Rotterdamse koffiebrander importeert, mêleert en produceert (eigen merken) koffie’s voor de professionele markt en horeca. De koffiemelanges Nr.14 en Nr. 15 worden voornamelijk geteeld in Mexico, Guatemala en Peru door Maya Indianen en hun families. De teelt in een enorme hoeveelheid kleine ´familietuinen´ is van oudsher volledig biologisch, vandaar dat deze koffie het EKO keurmerk draagt. Daarnaast zijn melanges Nr. 14 en Nr. 15 op fairtrade basis ingekocht en dragen daarom het Max Havelaar keurmerk.
In ons eigen land hanteert SANTAS Koffie een duurzame bedrijfsvoering door hergebruik van de de koffieverpakkingen. De koffie is daarom verpakt in dunstalen statiegeld blikken en houten kratten. Eén duurzame retourverpakking voorkomt meer dan 1.200 eenmalige wegwerpverpakkingen. Voor alleen al de koffie van de EUR scheelt dat enorm: ruim 7.000 eenmalige koffieverpakkingen op jaarbasis.
Bron Nieuwsbrief Erasmus Universiteit

Dit artikel afdrukken