Marktonderzoeker GfK Panelservices vergeleek bij een aantal supermarktformules de verkoop van brood met het totale marktaandeel en zag onderling veel verschil. Spar kwam met een fair share aandeel van 156 als beste broodverkoper uit de bus. Dat wil zeggen dat ze 56 procent meer brood verkoopt dan op grond van het marktaandeel verwacht mag worden. Albert Heijn haalde verrassend genoeg niet eens in de top tien. De Konmar Superstores, nu onderdeel van Albert Heijn, doen het volgens het onderzoek wel goed met een fair share van 146. Volgens het blad Distrifood wil Albert Heijn zich meer op de brood markt richten omdat ze daar kansen heeft laten liggen. Woordvoerster Els van Dijk van Albert Heijn ontkent dat het bedrijf bezig is met een inhaalslag op de broodmarkt. Wel zijn onder het AH Excellent label onlangs 11 authentieke Franse broden geïntroduceerd maar deze assortimentsuitbreiding stond al op stapel.
bron: mkbnet
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
"De netto-invoer van broodgranen in België stijgt van 89.000 ton in 1865, over 250.000 ton in 1875 tot 750.000 ton in 1890. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog stroomt jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen ton granen (overwegend tarwe) het land binnen. Naarmate de invoer toeneemt, zakken de prijzen. In sommige regio's halveert de prijs!"
uit:
http://www.hetvirtueleland.be/tento/index_tento.asp?epoch=1177085333&ID=100010500&hoofdstuk=5¶graaf=3&context=false&Weetjes=false
Op school krijg je les in geschiedenis omdat, door je geschiedenis te kennen, je het heden zo beter zou kunnen begrijpen. Alleen leren we enkel de geschiedenis van koppensnellen en holocausts, zelden die van onze voeding.