Eosta, de biologische groothandel in fruit, zet samen met de gebroeders Musk een experimentele teeltlocatie voor groenten en fruit in de Mojavewoestijn in Nevada op. De teeltomstandigheden daar doen denken aan Mars.

De broers Kimbal en Elon Musk zoeken naar landbouwmethodes voor de toekomst. Elon kent het grote publiek van Tesla en SpaceX. De recente lancering van de SpaceX Falcon 9 in Florida bracht de gebroeders bij de Nederlander Volkert Engelsman, de oprichter van Eosta. Het betekende een start van een samenwerking tussen de Europees marktleider in biologische groente en fruit met Square Roots en SpaceX, de bedrijven van Kimbal en Elon Musk. Kimbal Musk is pleitbezorger van gezonde voeding en landbouw met onder meer het landbouwbedrijf Square Roots.

Eosta is al sinds de start in 1990 betrokken bij het SEKEM project in Egypte. In de levenloze Belbis-woestijn kweken sinds 1977 verschillende ondernemingen leven op basis van de biologisch-dynamische landbouwmethode. De broers Musk willen de biodynamische technieken graag uitproberen op Mars, maar starten eerst in de Mojavewoestijn. De ontwikkeling van de proeflocatie begint in 2022. De producten willen ze verkopen in zowel de VS als Europa. Engelsman over de samenwerking: “Deze samenwerking wordt tweerichtingsverkeer. Ons dochterbedrijf Soil & More levert de agronomische kennis, wij de markt, de gebroeders Musk de interstellaire visie en het kapitaal.”
Eosta - Eosta gaat samenwerken met broers Musk
  • Deel
Druk af